May 11, 2024

“Lordovi vs. Sremci” za dušu bouling sladokusaca: Spektakularno je počelo prvenstvo PBL-a u kuglanju

4 min read

Dve škole kuglanja bile su na delu

Odlični drugari van terena, ali na premazanom parketu ljuti protivnici u borbi za svaki pin i bod!

“Bowling Centar Žabac BN Boss”, veliki prijatelj PBL-a od samog starta ovog takmičenja, sa svojim nadasve šarmantnim i, za oko posmatrača sa strane, vrlo, vrlo lepim osobljem, bio je dupke pun!

Svi ljubitelji ove džentlmenske igre i slučajni gosti centra su mogli da uživaju u spektaklu kome bi i veliki blokbasteri iz “Holywood-a” mogli da pozavide!

Na jednoj strani, namenjenoj za gostujuće igrace, kapiten Kovačić Bojan, živa legenda srpskog pro Boulinga, kapiten reprezentacije Srbije na međunarodnim takmičnjima i vrhunski poznavalac ove igre, i njegovih pet Sremaca!

Svi, kao Spartanci nekada, spremni da odole svakoj vrsti izazova koju će im pattern namenjen za ovaj istorijski meč pružiti!

U dugoj polovini centra, namenjenom za domaću ekipu, kapiten Šorak Marko, Bouling zvezda u usponu i momak koji će tek u skorijoj budućnosti pružati partije od kojih će da zastaje dah, blokira digitron u računanju, a žene ostaju bez daha usled njegove harizmatične pojave, i njegova četiri Lorda!

Svi hladnog pogleda, a iznutra vulkanske vatre i energije.

Oči u oči!
Kao hladan i topao nes!
Kao produženi espreso sa mlekom i bez mleka!
Kao Pepsi i Coca-Cola!
Kao knedle sa nutelom i knedle sa čoko-višnjom!

Privilegiju da otvori ovaj klasiko pripala je Šorak Marku, kapitenu Lords of Lanes, a što je on oberučke prihvatio i odmah u prvom bacanju ostvario strajk udarac, prvi ikada zabeleženi u PBL-u! Malo je reći da je oduševljenje svih posetilaca u tom momentu probilo sve dozvoljene decibele.

Igra je nakon toga nastavila da se razvija u prvom gejmu tempom na koji smo i navikli od ovakvih igrača, a što je na kraju rezultiralo da su gosti poveli sa 2:0 usred vrućeg domaćeg terena Lordova.

Dominirali su u tom gejmu Darko Aleksić (218) i Bojan Kovačić (244), sa dva vrhunska pojedinačna rezultata, a što je na kraju njihovu ekipu dovelo u lagodniju situaciju pre početka drugog gejma.

Slabašna dva boda koja je za domaće osvojio Marko Šorak, ipak nisu opravdala očekivanja domaćih tifoza, i to je ovaj meč trasiralo u jedan sasvim drugačiji tok. Nakon blage konsolidacije Lordova, u drugom gejmu sasvim novo lice domaće ekipe, i rezultat se vratio u egal, 2:2.

Prednjačio je mlađani Draško Parezanović, momak kome svi Bouling analitičari predviđaju svetlu budućnost, ukoliko ga kafana ne bude sprečila i omela u tome.

Sremci su se vratili u realnost i to se jako osetilo u njihovoj igri tek u trećem gejmu. Gejm za pamćenje i rapsodija celokupne domaće ekipe, koja je u svom sastavu napravila jednu izmenu. Vasilije Ćirić (202), dečko iz centra grada, lokalni šmeker, ušao je umesto Gorana Milanovića, koga je trema prve zvanične utakmice ovakvog karaktera ipak pojela i savladala. Ali, on će svoje umeće tek pokazivati u mečevima koji slede.

Ređali su se strajkovi na sve strane i domaći su vrlo lako preokrenuli rezultat u svoju korist, na 4:2.

Vratio se i mlađani Aleksandar Stanković (185) u meč posle tromog starta ispod njegovih realnih mogućnosti.

Čak ni ulazak Ranka Tomaševića, prekaljenog i iskusnog igrača, umesto apsolutno indisponirane zvezde gostujućeg tima, Milana Zlatanovića, nije urodila plodom i njihova strategija se raspala u parčiće. To se najbolje moglo videti kroz reči internacionalnog asa Ante Šukera, koji je komentarisao sam za sebe – Ajme Ante, pa ne u Bruklin, poket ti treba!

Poket!

Kakvo je ovo ulje!?

Sada je ostalo da se saberu celokupni pinovi i odluči pobednik. Ko će čuti te slatke reči sa još slađih usana glavne menadžerke centra!?

Lordovi za 29 pinova u totalu (2796:2767) pobeđuju i ukupnim skorom od 6:4 zadržavaju sve bodove na domaćem terenu.

Ali, radost koja je mogla da se primeti i oseti na licima svih učesnika ove, u budućnosti gledano, legendarne utakmice, nije mogla da se poredi ni sa jednim strajkom, ni sa jednom partijom 200+, ni sa jadnim osvojim bodom!

Ono što svi tek očekuju, ono što tek sledi, ono što će tek da se stvori od strane svih tih divnih ljudi, razlog zbog koga je sve ovo i počelo!

Možete to videti po osmesima na slikama. Toliko pozitivnoj energiji kod svih učesnika ove bajke koja tek počinje.

Jednom davno, iza sedam brda i sedam gora…
Iza sedam planina i mora…
Živela je jedna skupina tih sjajnih ljudi.
Ljudi koji su krenuli da naprave nešto za sve nas koji želimo da uživamo u Bowling-u.
Za sve nas koji ćemo tek ovde doći.
Za sve nas koji smo sada tu.

Budite i vi deo PBL bajke.

Nastaviće se…

Uskoro, i mnogo brže nego što mislimo.

(Telegraf.rs)

Leave a Reply