May 20, 2024

RTV – “Krupari” iz Bačkog Dušanova prvi šampioni profi bowling lige Srbije

3 min read

SUBOTICA – 

„Krupari“ iz Bačkog Dušanova prvi su šampioni profi bowling lige Srbije. Nakon deset kola, oni su u u finalu Plej-ofa pobedili beogradski tim „Žabac“. Profi bowling liga Srbije pokrenuta je prošle godine u cilju kako takmičenja, tako i omasovljenja ovog sporta kod nas.

Ni manjeg sela, ni uspešnijih kuglaša. Pardon, šampiona u boulingu, kuglanju s malo drugačijim stilom bacanja kugle po specijalno podmazanoj podlozi, koja zahteva više veštine u odnosu na klasično kuglanje u kojem je naša zemlja među najuspešnijima.

Krupari iz Bačkog Dušanova šampioni su prvog izdanja Profi Bouling lige Srbije, a u finalu su na svom terenu pobedili ekipu Žapca iz Beograda. O ozbiljnosti njihovih priprema za ovogodišnji šampionat govori i činjenica da im je u tome pomagao i trener iz Sjedinjenih Američkih Država, u uslovima koji spadaju među najbolje u državi.

„Ako pogledamo tim „Žapci“, sa odličnim igračima, to je bilo nekako između nas, naša dva tima, veoma teško jer su takođe igrači iz tima „Žabac“ odlični igrači. Džimi kao jedan od najboljih naših igrača je stvarno, da kažem „čelendž“ za nas da ga dobijemo. Uspeli smo, drugo vremena smo, u stvari, bili na drugom mestu, i uspeli smo na kraju da ipak izađemo na prvo mesto lige i time smo obezbedili da se igra finale u Bačkom Dušanovu“- kaže član pobedničke ekipe Vladimir Gođevac.

Krupari i Žabac

Pobednička ekipa dala je i najkorisnijeg igrača sezone u ligi koja je brojala je šest klubova iz cele zemlje. Odigrano je deset kola, a nakon toga i plej-of. Treće mesto u ovogodišnjog ligi zauzeli su „Sremci“. Pobednici su nagrađeni sa 1.000, drugoplasirani sa 700, a trećeplasirani sa 500 evra.

„Sve su ovo momci koji decenijama kuglaju, neki više – neki manje, koji su vrlo raspoloženi da vas pomognu, nauče neke stvari, da podele neko znanje koje imaju i, samim tim, da vas uvedu nekako u celu ovu priču. I samim tim i cela ova liga je zato i startovala i počela. Da se bouling kao sport što više prezentuje široj zajednici, da malo ode iz Beograda, da se nekako i sam region, recimo, ujedini. Neki dugoročniji cilj je da se proširi broj ekipa, odnosno da već od sledeće sezone taj broj ode, recimo, između osam i deset, da bude što više kola i što više utakmica“- ističe jedan od osnivača Profi bouling lige Srbije Marko Šorak.

Ovogodišnja liga okupila je oko 60 takmičara koji su mogli da se nadmeću i na nekom od šest pojedinačnih turnira i mastersa. Plan za budućnost je da kroz omasovljenje privuku i mlađe generacije i formiranje omladinske lige, kao i nadmetanje na regionalnom nivou s takmičarima iz okolnih zemalja.

Izvor: RTV